Omet al contingut
jason-wong-PBNbMX6jtBM-unsplash
Edition:
Elia
7 juliol, 2022
Share
Notícia

Vols ajudar al jovent de l’escola a conèixer la llengua?

Necessitem llibres i jocs per engegar la biblioteca de Noima, un espai per a promoure l’aprenentatge de la llengua a través de la lectura

El mes de gener d’aquest any,  Noima va iniciar el programa d’Alfabetització i arrelament al territori destinat a joves nouvinguts que no coneixen la llengua, raó per la qual queden exclosos del sistema educatiu i no poden accedir a cap recurs formatiu adaptat a les seves necessitats.

Aquest programa és el primer pas per fer possible que els joves puguin accedir més endavant a itineraris formatius. Per això, té com a prioritat que coneguin la llengua, un requisit bàsic tant per poder relacionar-se com per accedir a altres aprenentatges.

Per facilitar aquest coneixement i disposar de recursos, Noima vol generar un espai de biblioteca que  promourà la lectura del nostre alumnat i, d’aquesta manera, l’aprenentatge de la llengua. Tirar endavant la iniciativa requereix material: llibres i jocs. Us demanem doncs que si disposeu de llibres i jocs que ja no utilitzeu, penseu que poden ser molt útils per l’escola i us proposem que no dubteu en portar-los.

També obrim les portes a persones voluntàries que vulguin acompanyar al jovent a través de la conversa i ajudar a millorar les seves capacitats lingüístiques i relacionals

Us detallem el material necessari per a  aquest espai de biblioteca:

– Llibres il·lustrats i jocs dirigits a alumnat de primària  amb vocabulari visual per  facilitar l’aprenentatge de la llengua. https://tuit.cat/Oac9j

– Primers llibres de lectura per a nens i nenes de 9 a 12 anys. https://tuit.cat/qfr29

– Diccionaris: Català, Català-Castellà, Català-Francès, Català-Anglès o Català- Àrab.

A banda d’aquest material també fem una crida a les persones que vulguin venir a parlar amb els joves per tal que millorin les seves habilitats comunicatives amb la llengua catalana i alhora facin xarxa amb altres persones. També us suggerim que si algú vol practicar l’anglès, vingui a fer-ho amb algun dels joves que parla molt bé aquesta llengua. Per qualsevol col·laboració en aquesta línia, només  cal posar-se en contacte amb l’educadora Eva Crespo a través del seu correu ecrespo@fageda.com.

jason-wong-PBNbMX6jtBM-unsplash

Phasellus quis cursus lacus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Suspendisse et elit luctus, tempus turpis facilisis, ornare nisi. Sed in convallis felis. Duis eu justo ex. Aenean ut consequat nibh.

Mauris maximus eros turpis, in lobortis augue elementum ac. Aliquam eget porta nunc, eu faucibus felis. Vivamus faucibus, libero at elementum elementum, tortor lorem accumsan elit, non aliquet quam nisi a tellus. Nam et ut mi dictum condimentum.

Actes d'interès