Omet al contingut
CARRUSEL_05
Edition:
neorg_US
7 juny, 2022
Share
Article

Per què se’n diu Noima?

Noima prové del grec νόημα, que entre altres accepcions, vol dir “sentit”

Abans de decidir-se, cal pensar-s’ho bé i fins i tot estudiar-ho. En el cas de l’Escola, vam barrinar una cinquantena de noms abans de fixar-nos en “noima”. El nom no només té una repercussió social i comunicativa, té conseqüències jurídiques. Cal saber que molts noms estan protegits per llei i per tant, ja estan “ocupats”, no te’ls pots apropiar.

La primera cosa que cal fer quan –eureka!- has trobat el nom que t’agrada, és comprovar que no estigui registrat, és a dir, que estigui disponible. En conseqüència, cal consultar els diferents registres de noms que existeixen, ja sigui el de fundacions, el mercantil, el de marques i patents, etc.

Aquesta feina no s’acaba aquí,  ja que des que existeix internet, cal esbrinar dins la realitat virtual. És a dir que el domini internet del nom triat ha d’estar també lliure. Si més no, en alguna de les extensions que interessa. Per exemple .cat, .edu, .com o .org

Posar un nom a les coses no és gens fàcil. Les persones, els alumnes, els mestres i directius passen, però el nom es queda. El nom es repeteix, s’imprimeix i es reprodueix moltes vegades en canals i formats diversos. Dona personalitat a un projecte. Te’l pots fer teu o no.

Però, per què “Noima”?

“Noima” prové del grec νόημα, que vol dir, entre altres accepcions, “sentit”. Sentit és el que sempre ha buscat Cristóbal Colon, fundador de La Fageda  a la seva vida i així ho ha transmès a La Fageda des dels seus inicis. Ell és l’autor de la famosa frase “el sentit del treball és un treball amb sentit”. El sentit dóna cohesió i estructura el treball i qualsevol projecte que vulguem engegar.

Convençuts que la creació de l’escola està carregada de sentit i que aquest projecte també ajudarà  als joves a trobar  sentit en tot allò que faran, va ser finalment el nom escollit d’entre una llarga llista.

En el món empresarial “post covid” es considera fonamental que les empreses tinguin un sentit, ara en diuen un “propòsit”, és a dir, que no es limitin a guanyar diners sinó que aportin quelcom a la societat.

Així s’entén millor que La Fageda Fundació es digués Fundació Sentit en els seus inicis. I també s’entén que l’Escola s’anomeni “Noima”, ja que ha estat impulsada per La Fageda i per la filosofia que la inspira.

 

Autor: Albert Riera Sans, director de Relacions Institucionals de La Fageda

noima-logo

Phasellus quis cursus lacus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Suspendisse et elit luctus, tempus turpis facilisis, ornare nisi. Sed in convallis felis. Duis eu justo ex. Aenean ut consequat nibh.

Mauris maximus eros turpis, in lobortis augue elementum ac. Aliquam eget porta nunc, eu faucibus felis. Vivamus faucibus, libero at elementum elementum, tortor lorem accumsan elit, non aliquet quam nisi a tellus. Nam et ut mi dictum condimentum.

Tags:
Category:

Actes d'interès