Omet al contingut
MicrosoftTeams-image (1) (1)
Edition:
Eva Güibas
20 març, 2023
Share
Notícia

Els alumnes de NOIMA creen l’escenografia d’una obra de teatre dels Catòlics d’Olot

Red Pontiac és la propera obra dels Catòlics d’Olot, on ha donat suport l’Escola NOIMA

Els alumnes de NOIMA, l’Escola de Noves Oportunitats d’Olot, han creat l’escenografia de Red Pontiac, la propera obra de teatre que representarà la secció dramàtica del Centre Cultural els Catòlics d’Olot. Han treballat tot el procés de preparació: des de l’encàrrec, passant per la realització dels prototips i les maquetes a la seu de l’escola i fins al muntatge final sobre l’escenari del teatre dels Catòlics.

Es tracta d’un projecte molt valuós pels alumnes perquè han format part d’una iniciativa real, amb l’objectiu que puguin viure en primera persona com la seva feina té sentit i també, té una aplicació pràctica. Aquesta activitat forma part del taller d’activació laboral de l’escola, que té l’objectiu d’acollir joves que encara no tenen clar l’itinerari professional i educatiu que volen emprendre. Amb aquest programa, doncs, els joves poden descobrir diversos oficis i treballar coneixements bàsics com matemàtiques, idioma, territori…

Àngel Serrat, director tècnic de NOIMA, recalca la voluntat i la predisposició de l’alumnat: “Tots aquests joves volen activar-se. Per això, mirem de fer activitats vinculades al territori, la qual cosa va d’acord amb el nom de l’escola, NOIMA, que, en grec, significa sentit”. D’altra banda, Marc Mora de NOIMA considera que l’elaboració d’aquests materials per a una entitat tan vinculada a la Garrotxa com és els Catòlics, genera relacions molt positives entre els joves i la gent de la zona: “Treballar amb entitats actives del territori, permet generar vincles als joves que són nouvinguts a la comarca, arrelar-se i conèixer nous recursos i vies que pot ser per ells mateixos no hi haurien arribat”.

Ferran Vallespir, de la secció dramàtica del Centre Catòlic d’Olot, destaca la importància d’aquestes activitats per donar visibilitat a les professions del sector cultural: “Creiem que amb la participació dels alumnes de NOIMA podem despertar també vocacions professionals en l’àmbit de la il·luminació i el so i de l’escenografia teatrals. Els volem obrir el mercat laboral en el món de la cultura”. Des dels Catòlics, s’afronta el conveni amb l’Escola NOIMA com una oportunitat per rellançar la seva part teatral.

Phasellus quis cursus lacus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Suspendisse et elit luctus, tempus turpis facilisis, ornare nisi. Sed in convallis felis. Duis eu justo ex. Aenean ut consequat nibh.

Mauris maximus eros turpis, in lobortis augue elementum ac. Aliquam eget porta nunc, eu faucibus felis. Vivamus faucibus, libero at elementum elementum, tortor lorem accumsan elit, non aliquet quam nisi a tellus. Nam et ut mi dictum condimentum.

Tags:
Category:

Actes d'interès